Нашата работа

Пародонтология и пародонтална хирургия

Пародонтологията е специалност от денталната медицина, изучаваща структурите, поддържащи зъбите, както и заболяванията и състоянията, които ги засягат. Поддържащите структури се наричат периодонциум, понятие обхващащо гингивата (венците), алвеоларната кост (костта, в която са разположени зъбите), цемента (покриващ повърхността на корените) и периодонталния лигамент (влакната, които задържат зъба в костта).

Гингивалното кървене е изключително често срещано сред възрастното население във всички части на света. Според Световната здравна организация, напредналите пародонтални заболявания засягат между 10 и 15% от световното възрастно население. Съществуващия доказателствен материал показва, че важните рискови фактори за пародонтални заболявания се свързват с лоша орална хигиена, тютюнопушене, прекомерна консумация на алкохол, стрес, диабет. СЗО препоръчва превантивна стратегия, насочена към ограничаването на тези рискови фактори за осигуряването на здраве на оралните тъкани.

Ние в ADM dental studio изцяло подкрепяме тази превантивна политика и се стараем да осигуряваме на своите пациенти максимално изчерпателна и достъпна информация относно превенцията и поддържането на здравето на техните пародонтални структури.

В случаите, в които все пак е настъпило увреждане и е налице заболяване, прилагаме най-подходящите техники на лечение и процедури, съобразно състоянието на пациента и неговите особености. Разполагаме с необходимите апарати и инструменти, за приложението на най-модерните процедури за лечение и техники от пародонталната хирургия.